1 Augustus 2020

Het schrijven met oogbesturing vind ik erg moeilijk. Op het scherm moet ik naar de letters van een toetsenbord kijken. Dan,na een fractie van een seconden typt de laptop de letter als ik te lang naar een naastgelegen letter kijk krijgftttttje dus dit. Dus deleten en opnieuw . Of dito  feite is in Nederland een belang rijke. Deleten en weer opnieuw . En zo kom ik de dag wel door. Maar met een vinger lukt het ook nog. Dus ik hou het nog wel een tijdje vol. ;-).

Lezen op de laptop (en bladzijden omslaan met oogbesturing ) gaat al heel goed. 

10 Augustus 2020

Dat de temperatuur ondraaglijk is behoeft denk ik geen uitleg. Mijn vingers zitten zwetend aan elkaar geplakt tot een krampachtig vuistje waar alleen  mijn wijsvingers wat eigenwijs uit lijken te steken.  Handen waar ik nauwelijks nog iets mee kan. wetend dat klagen hier over toch geen zin heeft zit stil in mijn hoekje te wachten tot de temperatuur zal zakken.  Hopelijk neemt welzorg snel contact met mij op. voor de handsfree besturing. De ergotherapeut was er erg enthousiast over  en ook de WMO stemde direct in. probleem is dit keer dat welzorg het niet in het assortiment heeft. Dus even rustig blijven zitten "het heeft onze aandacht" 

13 augustus 2020

vandaag bijna de thuiszorg medewerkster overreden met de rolstoel. de super handfree besturing laat nog wel een poosje  op zich wachten. de bediening tot nu toe kan ik niet meer bedienen. en vanmiddag rolde mijn hand waar ik me stuur van de arm leunig. alleen  mijn pink haakte nog achter de joystick. waardoor  de rolstoel rondjes ging rijden. met bijna een plant en een thuiszorgmedewerkster onder de wielen.

15 augustus 

Met Topsport For Life naar Boskoop. Om daar de boom en plantenkwekerij van Wim v.d. Poel te zien. Een zeer bevlogen man die met passie over zijn levenswerk weet te vertellen. Een dag uit met Topsport For Life is gegarandeerd een topdag. Later op de dag liet Wim ons kennismaken  met Klaas. Klaas en Wim kennen elkaar al vanaf de schoolbanken. Samen zouden ze boekenkasten vol kunnen schrijven. De siertuin van Klaas is de grootste prive collectie planten die ik ooit gezien heb en waar niet een blaadje de verkeerde kant op groeit. Jammer was echter dat ik door mijn gebrekkige handfunktie met mijn gezicht tegen een uitstekend deurklink aan reed. Lip stuk, stuk van mijn kies. Maar aan het eind van de dag wilde de maaltijd ons toch wel smaken.

24 augustus 2020

Vandaag komt welzorg de tijdelijke rolstoelbesturing aanpassen. Na een uurtje of twee heb ik nu drie besturingssystemen. En ben ik van de regen in de drup. Ik heb op de hoofdsteun twee zeer gevoelige druktoetsen. Als ik er met een oor naar wijs vlieg ik al bijna een halve slag rond. Ook heb ik nu twee schakelaartjes om voor-en achteruit te kunnen rijden. Let wel, volgas of stilstaan.  Rustig naar de stoeprand en dan voorzichtig er op of af is onmogelijk. Met ware doodsverachting heb ik het nieuwe systeem geprobeerd. Maar ik ben blij dat het oude het nog doet. hoewel ik vrees dat ik daar binnenkort toch ook niks meer mee kan. 

26 augustus 2020

Net gebeld door welzorg de besturingsbril is besteld en zal er binnen twee weken zijn.