De zon kruipt over de daken onze straat binnen. IJskristallen schitteren op daken van auto's. Vogels doen hun best de kou te verjagen. Hun nest in aanbouw nu nog zichtbaar tussen de kale takken. Verlangend kijk ik naar buiten waar de zon lonkt en de koude voorjaarswind waait. Eindelijk aan de goeie kant van de zomer beland.  

 

 

 

1 maart

  

Vorige week naar de longarts geweest in het Maastrichtziekenhuis. Wat blaastestjes gedaan. Over de schouder van de assistent zag ik de metertjes nog net het groene vakje aantikken. Mijn longcapaciteit is met 40% geslonken. Ik merk Het ook. Voor lange zinnen heb ik net geen lucht genoeg. Hoesten is ook een heel gedoe. De nachtmeting wees uit dat ik gedurende de nacht twee keer onder het minimum ging. Te weinig CO2 uitademde. Als het vaker gaat gebeuren word ik 's morgens wakker met hoofdpijn. Zal ik overdag vaker in slaap Gaan vallen. Iets waar ik nu nog niet zoveel last van heb. Oké.... Overdag een dutje doen is niet zo erg. Hoofdpijn heb ik eigenlijk nooit. Ik kan ervoor kiezen nu reeds de nacht beademing te willen. Maar ik ben bang dat er dan geen weg meer terug is. Nou is die er toch niet, maar om nu al toe te geven. Vind ik nogal een drempel. Over drie maanden weer terug. Indien nodig eerder. 

10 maart 2021.

Van veel mensen gehoord dat het geen kwaad kan om nu al met nachtbeademing te starten. En ik heb dan ook een afspraak staan voor de 16e. Dan wordt het apparaat gebracht en uitgelegd en kan ik er naar behoefte gebruik van maken. Omdat er nog geen sprake is van noodzaak heb ik vanaf dat moment wel wat tijd om aan het apparaat en het slapen met een kapje op te wennen. Ik ben dus benieuwd.

Het schrijven met de spraakherkenning werkt goed. Ik maak dan wel vaak fouten maar die kan ik dan ook makkelijk corrigeren.