14-03-2019

EMG-onderzoek. Bijzonder vervelend onderzoek. Aan alle kanten naalden in je lijf waar dan stroom op gezet wordt. Om te zien wat het doet en wat niet.

22-03-2019

Uitslag EMG-onderzoek. Zo goed als zeker wordt ervan uit gegaan dat er sprake is van ALS. Wat echter vreemd gevonden wordt is dat ik geen symptomen van ALS in mijn kaken, keel en nek heb. Dit zou kunnen duiden op een blokkade van de zenuwen in de nek. Gedacht wordt aan een tumor of anderszins een vergroeiing van bot of spierweefsel.

 

23-03-2019

Opnieuw een CT-scan van mijn nek om dit zeker te weten.

26-03-2019

Uitslag neurologie. A.L.S.

28-03-2019

Gisteren nacht nauwelijks geslapen. voel me beroerd. tien keer wezen plassen tussen 4 en 8 uur. blaasontsteking. heel de dag onder een dekentje op de bank. afgelopen nacht lekker door kunnen slapen. ik sta nog wat slapies op mijn benen, maar voel me al stukken beter dankzij de penicillinekuur

30-03-2019

Eigenlijk ben ik opgelucht. Gek genoeg. We hoeven nu niet meer in de zenuwen te zitten of het nou wel of niet ALS is. Het is gewoon zo. Ik voel hoe de ziekte me vastheeft. Het tintelt door heel mijn lijf. In elke vezel. Voel ik het. Als ik de 68 haal heb ik mazzel. Ik moet gewoon 30 jaar bij mijn leeftijd optellen. Iemand van 93 doet toch ook niet moeilijk. En de meeste van 93 en ouder mankeren ook van alles. Kunnen elk moment doodgaan. En ik heb geleefd voor twee. Ik ben in vele uithoeken van de wereld geweest. Mooie mensen gekend. Slechte ook. Vrienden, liefdes, families, buren, collega's. Ik heb veel verschillende dingen meegemaakt. Geen geld, meer dan genoeg geld. Leuke banen, minder leuke banen. Soms hard werken, soms een luizenleven. Ik heb duidelijk het liefste voor het laatst bewaard. Diana is het beste wat mij in mijn leven is overkomen. Zo maar toevallig liep ik haar tegen het lijf. Van de eerste tel dat ik haar leerde kennen, voelde we allebei dat wat wij hebben meer dan bijzonder is. Allebei zeker niet van plan om verliefd te worden. Gaandeweg leerde we elkaar kennen. Een schat van een vrouw. Maar dat dekt de lading lange na niet. Ook voor haar is het heel onwerkelijk. Vannacht wakker geworden met een blaasontsteking. En barstende koppijn. Straks bij moeder op de koffie. Gezellig.

31-03-2019

Vandaag heb ik weer een stukje van mijzelf ingeleverd. Ik heb mijn motor verkocht. Waar mee ik vorige zomer nog met Diana door het heuvelland toerde. Onderweg genietend van de uitgestrekte bossen en landelijke omgeving.

 

 

 

 

 

Nancy Bastiaans Knap hoe je al kunt relativeren en ook het mooie kunt zien van wat je leven je gegeven heeft. Hopelijk volgen er nog veel mooie momenten. Sterkte voor jou/jullie

Maria Taurus Ik wens jullie zo veel liefde en moed om samen nog een mooi leven te leiden.
ALS is een motherfucker van een zieke.
Ik heb erg veel respect voor de manier waarop jij hiermee omgaat.   

Heike Veldpaus Gelukkig werkt een ab-kuur altijd snel bij de blaasontsteking. Goed drinken en wat bijslapen. 

Yvonne Swolfs Jeetje Peter, wat een verhaal zeg. Ik schrik er enorm van. Wel goed van je dat je dit zo kan verwoorden, maar jou kennende is dat wel aan jou besteed. Dank je wel voor je bericht en ik hoop dat je me af en toe opdate voor wat je ziekte betreft. Blijf positief lieverd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb