Niet de dood is het meest te vrezen. 

Die is toch maar even. 

Maar het eindeloos lang te moeten sterven. 

Een mateloos lang afscheid moment. 

Het loslaten van het leven. 

foto Diana

2 juli  2020

Brainstorm heeft de laatste NurOwn aan de "proefkonijnen" toegediend. wachten op de uitslag in oktober

3 juli 2020 

Gistermiddag is door welzorg de tillift bezorgd. Zit er een vier-punts juk op en niet zoals het hoort een twee-punts. Hierdoor is het ding niet goed in te klappen en is het maar de vraag of het samen met rolstoel in de auto past. Ben ik nou zo slim of zijn zij nou zo dom?  Ook had de beste man een kantelbare douchestoel bij zich... van 57 centimeter breed. Terwijl 3 maanden geleden toch met klem gevraagd is naar een stoel van max. 55 maar hij zou het nog wel even na meten...”tja...  Breder als 55 kan echt niet” zegt hij als hij beneden komt. Hij kijkt bedenkelijk en meet de stoel... 57. “We kunnen nog even boven met de stoel passen buur?” zeg ik nog. Maar buurman en buurman zijn het al eens. De stoel is te breed. Ben benieuwd wanneer er een stoel komt van een centimeter of 55 cm nogmaals “ben ik nou zo..... 

 

6 juli  2020

Afgelopen zaterdag eindelijk mijn moeder weer eens kunnen bezoeken. Na een half jaar. 'S avonds Kirsten bij haar vriendin gebracht. Vervolgens naar van der Valk in Nijmegen. Een prachtig hotel uiterst vriendelijk en hulpvaardig personeel, gezellige bar. alles geweldig behalve het matras. Mijn hele lijf voelde als door een vrachtauto overreden. Om 5:30 werd ik wakker en heb daarna nauwelijks meer kunnen slapen. Pas toen ik om 9:30 weer in de rolstoel zat zakte de pijn in mijn schouder, rug, knie en enkel. Het miezert en het waait. Eigenlijk hebben we allebei weinig zin om de ontbijtzaal te verlaten. Op internet zoeken we iets leuks in de buurt. Het wordt de tropische vlindertuin in Gemert. Een aanrader met dit weer. de meest schitterende exemplaren fladderen met tientallen om je heen. Diana heeft naar hartenlust foto's gemaakt. 

 

9 juli 2020

13 juli 2020

 

Gisteren was ik echt weer eens aan een uitdaging toe. Het weer was er naar. We besloten met het veerpontje over te steken en langs het Albertkanaal naar Maastricht te gaan. Het sturen van de rolstoel lukt me nog net. Maar als dat niet zou gaan dan kan Diana het probleemloos overnemen. De wandeltocht verliep prima. hoewel mijn linkerhand vanmorgen pijnlijk verstijfd was van het sturen. In Maastricht op een terrasje met verbazing naar de duizenden mensen gekeken. die geen boodschap leken te hebben aan de 1.5 m regels. alleen de winkeliers en de horeca is huiverig. Maar meer voor de torenhoge boetes dan voor corona.  

14 juli 2020

vandaag welzorg monteur Hans en Munevo vertegenwoordiger Niels mogen ontvangen met een handtree besturingssysteem. ik heb het ding, een soort brilletje, uitgeprobeerd. ik ben er zeer enthousiast over. Op het filmpje zie je dat ik de rolstoel bestuur met mijn hoofd en ogen. 

In iedergeval komt er 24 juli  een oogbesturing voor de laptop. Iets waar ik ook naar uitkijk.

 

24 juli 2020 

15:20 mijn eerste woorden geschreven met oogbesturing tobii 15:25