Hoor de muziek van het menuet
Lopen door de balzaal van de doden
Stemmen, ik wou dat ze blij tekenden

Hoor de muziek van het menuet
Spookachtige stemmen, donker duet
Hoor de muziek van het menuet
Spookachtige stemmen, donker duet
Ik wil niet sterven!
Als ik de muziek van het menuet
hoor, wil ik niet dood!
Spookachtige stemmen, duister duet
Ik wil niet dood!
Als ik de muziek van het menuet
hoor, wil ik niet dood!
Spookachtige stemmen, duister duet
Ik wil niet dood!
Ik wil niet dood!

George Kooymans 

foto Diana

2 Februari 

Wat kan ik vertellen over de dingen die gebeuren, gebeurd zijn of gaan gebeuren. Mijn wereld lijkt zo'n beetje stil te staan. Ieder gesprek op straat of in de media gaat nog slechts over een ding. En ik kan het c-woord niet meer horen. Terwijl dat toch niet de opzet is van wat als als. Ik hoor mensen praten over wat allemaal niet meer kan. En realiseer mij dat mijn persoonlijk lijstje van wat niet meer kan vele malen langer zal zijn dan gemiddeld. Wat ik nog wel kan, kan ik opsommen op de vingers van een hand. Ware het niet dat ik die vingers niet meer kan buigen of streken. Het typen met een wijsvinger van de paar zinnen hierboven kost mij welgeteld twee uur. Echter. (ik heb nog wel iets te melden. Nl.) ik vond oneline een link over een spraakbesturingssoftwareprogramma ( 4 maal 3X woordwaarde, 6 X letterwaarde.) Dragon genaamd. Hier mee kun je de computer volledig bedienen zonder 'm zelfs maar te hoeven aanraken. Lappen tekst eenvoudig inspreken. En lullen kan ik wel. De ergotherapeut en rdg campagne die het gaan aanvragen en leveren waren het onmiddellijk met mij eens dat dit de oplossing is.    

 4 februari 

Morgen krijg ik bezoek van een buddie via een vrijwilligersorganisatie. 

februari  

Vandaag hoorde ik het droevig nieuws dat ALS ook George Kooymans de legendarische gitarist van de minstens zo legendarische enige echte Nederlandse rockgroep heeft getroffen.   

 23 februari

De bril voor de oogbesturing is helaas niet goed bevallen. Met enige regelmaat valt de Bluetooth verbinding uit en moet de bril zoeken naar de rolstoel. Hetgeen vooral in het verkeer nogal eens voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Ik voel mij er dan ook helemaal niet mee op mijn gemak. Vorige week is op mijn werkblad een drietal knoppen gemonteerd waarmee ik hetzelfde kan. Vooruit achteruit links rechts rijden en ook het verstellen van zitting en rugleuning gaan op deze zelfde manier.

23 februari

waar ik wel heel blij mee ben is het spraak besturing programma voor de computer wat gisteren geïnstalleerd is. Het is nog erg wennen maar ik denk dat ik dit snel onder de knie zou hebben. Het schrijven gaat nu sneller dan ik ooit heb kunnen typen met al mijn vingers. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb