10 maart 2023 

 

ik heb van dit jaar nog niet veel verteld over mijn gezondheid. Er is dan ook niet veel nieuws te melden. Om een lang verhaal kort te maken, mijn hoofd kan ik nog een beetje van links naar rechts draaien en van boven naar het beneden. Terug naar boven lukt niet meer. De duim van mijn rechterhand kan ik nog bewegen. Mijn darmen doen het overigens weer als vanouds.

Er is iets anders wat ik op deze pagina kwijt wil. 

Topsport For life (de meesten kennen Het inmiddels wel) organiseert regelmatig uitstapjes voor en met mensen met ernstige niet te genezen ziekten zoals ALS, MS, reuma of kanker. Omdat veel patiënten zelf geen vervoer hebben heeft TFL een rolstoeltoegankelijke bus geleaset. Zodat wij er met elkaar voor een gezellige dag op uit kunnen. Of voor een korte vakantie. Diana en ik en vele anderen met ons hebben hier al regelmatig gebruik van mogen maken. Tot zover niks mis, helemaal top. Maar nu komt het. 

De leasemaatschappij is failliet. De curator die is aangesteld heeft de leaseovereenkomst stopgezet. De bus zal binnenkort ingeleverd moeten worden. Dit betekent een ramp voor TFL en de gasten. Niet meer een week naar Ameland kunnen of naar de GP In Zandvoort. Niet meer naar het NK schaatsen in Heerenveen. Al die dingen waar je als ALS-er zo enorm naar uit kunt kijken. 

Daarom organiseert Diana samen met haar collega’s een sponsorloop om het geld om de bus te kopen bij elkaar te sprokkelen. 40 km gaat zij en haar collega’s wandelen tijdens de swentiboldmars.

Sponsor hen daarom zo loyaal als u kunt. Maar ook het kleinste bedrag is meer dan welkom.