Juni 2021 adviseerde de longarts mij te starten met thuis beademing voor de nacht. Het apparaatje werd thuis naast mijn bed gezet en afgesteld op mijn natuurlijke ademhaling. Aan het apparaat zat echter een Mond-neuskap waardoor ik geen woord kon zeggen dus ook niet alarmeren als er iets mocht zijn midden in de nacht. Omdat ik niet kan bewegen en dus Diana niet wakker kan maken vond ik dat uitermate beangstigend. Temeer omdat als ik iets probeerde te zeggen het apparaat op hol sloeg. Ik heb het Centrum voor thuis beademing gevraagd of ik geen kapje kon krijgen wat alleen mijn neus zou bedekken. Dit was echter niet mogelijk omdat de lucht die mij door mijn neus werd ingeblazen er door mijn mond weer uit zou komen. Ik moest het over drie maanden nog maar eens proberen. 

Vrijdag 17 september 2021 had ik voor de tweede keer een flinke slijmprop in mijn keel. Waardoor ik nauwelijks adem kon halen. De huisarts liet onmiddellijk de ambulance aanrukken. (Zie Wat als als/september 2021.) Na 7 uur Werd ik Verlost van het obstakel in mijn keel. En had Ik ook geen klachten meer. Desalniettemin vond men dat ik In het ziekenhuis moest blijven voor observatie. En een beademingsapparaat moest gebruiken de eerste nacht. Het Centrum voor thuis beademing kon mij echter niet eerder dan maandag een apparaat voor thuis garanderen. En daarom moest ik maar een paar dagjes op de intensive care blijven logeren. Waarom op intensive care? Omdat op medium care geen bed beschikbaar was. Ik voelde mij (afgezien van de ALS) prima. Op dinsdag 21 september mocht ik naar huis. Met het apparaat voor de nachtbeademing. Afgesteld zoals in juli. Met een neuskapje. Na lang aandringen. En een hoesthulpmachine Die overigens niet was afgesteld op mijn longinhoud en capaciteit.  

Op 1 mei 2022 ontving ik een mail van mijn zorgverzekering. Er zijn kosten gedeclareerd i.v.m. Ziekenhuisopname. € 14.134,00 vervoer per ambulance naar ziekenhuis (±6 km) € 700. 

Daarnaast nog een paar rekeningen van het centrum van thuisbeademing. Alles bij elkaar  

€ 20.000 voor acht boterhammen en drie warme maaltijden. Ik vind het wat veel voor Vier nachtjes slapen.